Meest relevante workout voor spiergroei als beginner

 

Als beginnende sporter is het vaak lastig om erachter te komen wat nou goede oefeningen zijn. Dit geldt dus ook voor de spiergroei. Er zijn namelijk zoveel verschillende oefeningen die je zou kunnen doen dat je de bomen door het bos niet meer ziet. De vraag is dus: Wat is de beste beginner workout? We hebben het voor je onderzocht en op een rijtje gezet.

Hoe vaak per week ga je trainen?

Het wordt aangeraden om als beginner 3 keer per week te trainen. De voorkeur gaat uit naar om de dag. Zo geef je je lichaam genoeg tijd voor herstel en spiergroei. Spieren groeien namelijk niet als je traint, ze groeien als je rust. Je spiercellen raken beschadigd tijdens het trainen. Hierdoor wordt er een biochemische reactie uitgelokt die tot het herstel van de spieren leidt. Tijdens het herstel wordt altijd meer opgebouwd dan afgebroken en zo ontstaat er spiergroei.

Beste workout voor spiergroei als beginner

Deadlift

De deadlift is dé beste oefening voor als je meer spiermassa wilt creëren. Het spreekt namelijk de meeste spiergroepen aan van alle oefeningen. Je traint bij een deadlift je armen, benen, billen, kuiten, buik, heupen én rug. Een goede workout voor spiergroei als beginner dus!

Squats

Een squat kun je doen zonder of met extra gewicht. Als je ervoor kiest om geen gewicht te gebruiken, dan train je je benen, billen, heupen, kuiten en buik. Wil je toch wat meer dan dat? Pak dan een gewicht en dan train je ook je rug en armen.

Bench press

Bij bankdrukken pak je vooral de borstspieren, voorkant van je schouders en triceps aan. Als je het gewicht naar beneden brengt, roep je ook (in mindere mate) je rugspieren en biceps aan om zich te stabiliseren. Dit maakt de oefening een perfecte allrounder voor je hele bovenlichaam.

Lunges

Bij de lunge oefening train je vooral op sterke benen en billen. Toch spreek je ook andere spiergroepen aan. Dit zijn de rug, hamstring, bovenbenen en je kuiten. Je kunt variëren met verschillende typen lunges zodat je steeds weer andere spieren mee pakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.