Moet ik op een dieet als ik ga beginnen in de sportschool?

Moet je meer eten op dagen dat je traint of juist niet? Hoeveel calorieën verbrand ik tijdens het training en hoeveel ik eet ik er weer aan? Wat is nou eigenlijk een gezonde keuze? Dit zijn vragen die omhoog kunnen komen als je beginner bent in de sportschool. Wil je meer weten over het dieet van een sportschool beginner? Lees dan verder voor handige informatie!

De theorie

Wat je allemaal moet eten op een trainingsdag start bij je energiebalans. Deze rekensom geeft aan hoeveel jouw energie-inname in balans is met je energie-uitgave. Het is vrij simpel: verbruik je meer energie dan dat je terug in je lichaam stopt, dan val je af. Stop je meer energie in je lichaam dan je verbruikt, dan kom je aan.

Betekent meer sporten ook meer eten?

Het is niet perse zo dat je gewicht verliest als je gaat sporten. Door te sporten verbrand je calorieën, maar als je weer meer gaat eten op een rustdag, dan verpest je het negatieve energiebalans. Sporten zorgt er ook wel voor dat je de rest van de dag misschien inactiever bent dan in de rest van de dag.

Eten rondom je training

Het is vooral belangrijk om rondom je training je lichaam te voorzien van voedingsstoffen voor het (spier)herstel. Het is daarnaast ook beter en prettiger om niet te trainen op een lege maag. Energie is belangrijk, zo haal je het meeste uit je training. Dit geldt voor de mensen die als doel hebben om op gewicht te blijven, maar ook voor degene die probeert af te vallen of aan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.