Top 5 supplementen voor in de sportschool

Wat zijn supplementen?

Wat zijn supplementen nou eigenlijk? Supplementen zijn producten die één of meerdere voedingsstoffen in een extreem geconcentreerde vorm aanbieden. Om deze reden maakt het niet uit om welk soort voedingsstoffen het gaat. Naast vitamines en mineralen worden er ook andere voedingsstoffen in supplementen aangeboden! Denk hierbij aan vetten en eiwitten. Ook zijn er supplementen met vezels of antioxidanten voor mensen die bang zijn dat ze te weinig binnen krijgen.

Top 5 supplementen voor het sporten

Soms zijn supplementen erg handig, al helemaal als je gaat sporten. Dit zijn de top 5 supplementen voor in de sportschool!

  1. Eiwitshakes

Als je fanatiek sport heb je veel eiwitten nodig. Krachtsporters kunnen eiwitshakes vaak goed gebruiken. Zo kun je toch alle bouwstoffen binnenkrijgen zonder dat je heel veel eet.

  1. Creatine

Creatine is een lichaamseigen stof en zit ook in je voeding, zoals vlees en vis. Het kan je tijdens je trainingen een duwtje in de rug geven.

  1. Omega 3 (visolie)

Eet je standaard elke week vette vis? Veel mensen doen dit niet, en hierdoor krijgen ze niet genoeg omega 3 vetten binnen. Omega 3 is een vetzuur die belangrijk is voor de algehele gezondheid. Het effect dat visolie heeft bij krachttraining en spieropbouw is niet groot, maar het kan wel een positieve bijdrage leveren!

  1. Multivitamine

Fitness gaat om je gezondheid. Om je lichaam dan ook optimaal te laten presteren, heb je voldoende vitaminen en mineralen nodig. Om dit binnen te krijgen moet je goed gevarieerd eten, maar dit kan nog best een uitdaging zijn voor sommige mensen. Een multivitamine supplement zorgt er voor dat je de belangrijkste vitaminen en mineralen eenvoudig binnenkrijgt.

  1. Pre-workout

Sommige sporters vinden het niks en andere nemen het elke dag. Er worden veel verschillende pre-workouts verkocht. Sommige met en andere zonder stimulanten. Deze stimulanten geven je een extra boost waardoor je extra kan knallen in de sportschool. Er zitten ook stoffen in die voor een betere bloedstroom zorgen, zodat meer voedingsstoffen naar je spieren komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.